مصاحبه اختصاصی
1398/5/1
نوع: سرمایه گذاران
نویسنده: لیلا اکبری

 معرفی مختصر از شرکتتان؟

دنیا کوچک است و همه چیز ممکن... و این تنها آغاز راه است. مهم نیست کسب و کار شما در چه مرحله ای قرار دارد یا چقدر نیرو، سرمایه و منابع در اختیار دارید. هاب برای رشد ایده های نوآورانه دیجیتالی کنار شماست.

شرکت هوشمند اول بهشتی (هاب) فعاليت رسمی خود را با مشارکت دانشگاه شهید بهشتی و شرکت ارتباطات سیار ایران (همراه اول) از سال ۱۳۹۶ آغاز نمود تا با به کارگیری قابلیت های علمی و تجربیات صنعتی این دو نهاد، در توسعه کسب و کارهای دیجیتالی نقش آفرینی نماید. هاب با تسهیل دسترسی به امکانات مالی، فناوری های پایه و پلتفرمی، و ایده های نوین تجاری، با محور شتابدهی کسب و کارهای نوپا، به دنبال خلق ارزش در زیست بوم اقتصاد دیجیتال کشور است.

 حداکثر سقف سرمایه گذاری شرکتتان چقدر است؟

یک میلیارد و پانصد میلیون تومان به صورت نقدی و همچنین ارائه سرویس های زیرساختی، تکنولوژیک (مانند آزمایشگاه های تخصصی"living lab" ) و سرویس های بازار محور  نیز جزو خدمات هاب می باشند.

 آیا تمرکز شرکت شما برای سرمایه گذاری روی حوزه های خاصی است؟ اگر بله، چه حوزه هایی؟

هاب تلاش دارد که حوزه های مرتبط با اقتصاد دیجیتال و هوشمندی را تحت پوشش قرار دهد. اما حوزه اصلی تمرکز هاب در سال جاری آموزش و سرگرمی می باشد.

 از نظر شما به عنوان سرمایه گذار، مهم ترین جنبه هایی که استارتاپ ها باید به آن ها توجه داشته باشند چیست؟

مهمترین این موارد شناسایی مشکل واقعی و تبدیل آن به مساله با نگاه فرصت گرا همراه با ایجاد ارزش می باشد. نکته بعدی تمرکز روی مشتریان و بازار برای دسترسی به محصول یا خدمت مناسب با آنان است. تیم سازی با نگاه به نیازمندی های واقعی کسب و کار، از محورهای مهم و مورد توجه سرمایه گذاران است.

بزرگترین مشکلی که در بحث سرمایه¬گذاری خطرپذیر در اکوسیستم استارتاپی ایران داریم چیست؟

پاسخ به این سوال به دو قسمت تقسیم میشود:

از یک طرف موضوع کیفیت استارتاپ هاست که استارتاپ های فعال در اکوسیستم از نظری کیفی ضعف هایی دارند این ضعف ها شامل عدم رقابت پذیری، عدم فناوری محوری و عدم مسئله محوری استارتاپ ها می باشد.

از طرف دیگر  در بخش سرمایه گذاری نیز سرمایه گذاران ما همچنان نگرش سنتی دارند به کسب و کارها و این نگاه شامل سوددهی های کوتاه مدت، بررسی  نقطه سر به سر  می باشد و هنوز نگاه ها به حجم رشد و افزایش ارزش کسب و کارها نیست.

 

 

لطفا برای افزودن نظر ورود یا ثبت نام کنید.